Dijous 1 de juny tindrà lloc una trobada entre algunes iniciatives d’obradors cooperatius d’aliments del districte de Sant Martí. Serà un debat sobre el model de les cooperatives de treball, sobre consum conscient i de proximitat, sobre producció sostenible i de qualitat, sobre impacte social i valors. També será una oportunitat per conversar amb iniciatives del territori, conèixer els seus objectius i reptes i i tan de bó estimular la generació de noves cooperatives enfocades a la producció alimentària al barri. A més, l’activitat tindrà lloc a Ca l’isidret, on s’ha impulsat La Cuina de Ca L’Isidret, una cuina comunitària que defensa la sobirania i seguretat alimentària.
En la trobada comptarem amb la participació de:
Conserves Donzell és una cooperativa formada per tres joves del barri del Poblenou que ofereix àpats elaborats i de primera qualitat, envasats al buit. Aquests es poden consumir a qualsevol lloc de manera ràpida i senzilla, tan sols cal escalfar el contingut del pot. Aposten per una manera de fer sostenible, amb ingredients de proximitat i de temporada, i els envasos que fem servir són reutilitzables. Recuperen receptes tradicionals de la cuina catalana, i en fan una conceptualització pròpia, que dota els plats d’un nou esperit. Cada dimecres fan repartiment a domicili les comandes fetes a través del web. També organitzen tota mena d’esdeveniments entorn al menjar des de tasts i sopars fins a càterings.
Nomdonalagana és una cooperativa de treball associat d’iniciativa social, sense ànim de lucre, creada amb l’objectiu de generar llocs de treball per a dones en situació de violència masclista. Ofereixen oportunitats laborals dignes a aquest col·lectiu de dones mitjançant una activitat econòmica, la fabricació i comercialització de delicioses melmelades artesanes. La seva missió és aportar llibertat a dones en situació de violència masclista mitjançant una activitat econòmica que generi llocs de treball de qualitat, contribuint a la independència econòmica i la dignitat que necessiten les dones supervivents, millorant la seva autoestima i creant valor per a la societat. Intervindran Elisabet Torras i Lydia Montero.
Cervesera de Poblenou són diversos elaboradors de cervesa artesana qui, des de principis de l’any 2019, van unir esforços per crear una cooperativa de cervesers, que amb el temps ha anat creixent: actualment la cooperativa la formen 6 cerveseres. Per tal d’oferir un producte de qualitat, honest i a preu competitiu, comparteixen obrador on elaboren les diferents cerveses de les seves marques. L’objectiu de la cooperativa no és tant generar beneficis com millorar la qualitat dels productes. Per aquesta raó, tots els beneficis generats en la producció són destinats exclusivament a millorar les instal·lacions i capacitat de funcionament de la cooperativa. Intervindrà Jordi de Mier Vinue.
La trobada serà dinamitzada pel Supermercat Cooperatu Pebre Roig, una cooperativa de consum impulsada per les veïnes del barri del Poblenou que col·labora amb productors locals per permetre un accés assequible als aliments i productes ecològics.
Amb el suport de: